Nordsjællands Politi: Seneste nyt fra Gilleleje - fredag den 26. marts

Kilde: Nordsjællands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Gilleleje er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Indbrud i daginstitution, Dyssegård

Klokken 07.15 blev det anmeldt, at der havde været indbrud i daginstitutionen Himmelskibet imellem onsdag klokken 21.00 og torsdag klokken 07.00. Det var på tidspunktet for anmeldelsen ikke opgjort eventuelle koster.

 

Tyveri fra personbil, Virum

Klokken 07.21 blev det anmeldt, at der imellem onsdag klokken 22.30 og torsdag klokken 06.30 var blevet stjålet forlygter fra en Porsche, der havde holdt parkeret på Egholmsvej. Tyvene havde fået lygterne af bilen ved at klippe fronten og forskærmene i stykker med en boltsaks.

 

Uro, Hillerød

Klokken 09.11 blev det anmeldt, at en mand rendte rundt på stationen og provokerede tilfældige personer. En patrulje blev sendt til stedet, men trods hurtig ankomst, var manden ikke længere at finde på Hillerød Station. 

Manden beskrives som: Mand, 180-185 cm høj, mørk i huden, iført grøn jakke.

 

Spirituskørsel, Skibby

Klokken 09.11 blev en 61-årig mandlig bilist fra Frederikssund standset og kontrolleret på Nordvejen. Her fik han alkometeret til at slå ud over det tilladte, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel. Da hans førerret samtidig var administrativt inddraget, blev han også sigtet for at sidde bag rattet alligevel, trods inddragelsen.

 

Tyveri fra personbil, Gentofte

Klokken 14.20 blev det anmeldt, at der imellem torsdag nat klokken 02.00 og torsdag klokken 07.00 var blevet stjålet fire hjul med alufælge fra en BMW, der havde holdt parkeret på Østerkildevej.

 

Uro, Helsingør

Klokken 14.49 blev det anmeldt, at en gruppe unge mennesker havde taget ophold ved skolen ved Rønnebær Allé, hvor de med deres tilstedeværelse skabte utryghed, ligesom en af de unge angiveligt havde en kamphund med. En patrulje blev sendt til skolen, men ved patruljens ankomst stak de alle af.

 

Færdselsuheld, Gentofte

Klokken 15.12 skete der et færdselsuheld, da en lastbil ført af en udenlandsk chauffør påkørte en personbil ført af en 35-årig kvindelig bilist fra Køge i forbindelse med lastbilens vognbaneskift.

Dette medførte en sigtelse og en straksbøde til den udenlandske chauffør, mens trafikken i en periode måtte køre langsommere, da en vognbane var lukket.

Der skete umiddelbart ingen personskade og kun mindre materiel skade.

 

Tricktyveri og forsøg på samme, Hørsholm og Virum

En 83-årig mandlig beboer på Ved Højmosen i Hørsholm anmeldte klokken 15.22, at en kvinde omkring klokken 14 havde ringet på døren og udgav sig for at være en ny nabo. Hun ville gerne have hjælp til at veksle nogle pengesedler og blev i den forbindelse lukket ind. Pludselig fik den 83-årig en anden gæst på besøg, og kvinden skyndte sig ind i husets soveværelse. Da beboeren fulgte efter hende derind, opdagede han, at der også befandt sig en fremmed mand derinde. Både manden og kvinden styrtede herefter ud af terrassedøren. Umiddelbart nåede de ikke at stjæle noget fra stedet.

De to personer beskrives som:
A: kvinde, ca. 40 år, brun i huden og med langt sort hår. Iført en sort kjole med mønstret krave. Medbragte en flettet kurv med slik og kager i. Talte dansk med accent.
B: mand, ca. 40 år, ikke så meget hår på hovedet.

Klokken 17.16 anmeldte en 95-årig kvindelig beboer på Valmuemarken i Virum, at hun omkring klokken 15.15 havde fået stjålet kontanter fra sit hjem af en fremmed kvinde. Kvinden havde ringet på hos den 95-årige og forklaret, at hun havde fødselsdag og derfor havde været på besøg hos overboen for at bage kage, som hun tilbød den kvindelige beboer et stykke af. Beboeren inviterede derfor kvinden indenfor, og her spurgte kvinden om hjælp til at veksle nogle pengesedler. I den forbindelse lagde beboeren sin pung på bordet, og da kvinden efterfølgende havde forladt boligen, opdagede den kvindelige beboer, at der var stjålet et større beløb i kontanter fra pungen.

Kvinden beskrives som: ikke etnisk dansk af udseende, 30-35 år, 165-175 cm, almindelig af bygning, hvid i huden og med sort hår. Iført mørke handsker og medbragte kurv med chokolade. Talte dansk.

Grundet nogle enslydende omstændigheder ved de to hændelser, kan Nordsjællands Politi ikke afvise, at der kan være en sammenhæng mellem dem.

 

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, Gentofte

Klokken 15.42 anmeldte en mand, at han netop havde rettet henvendelse til to mænd, fordi de kørte rundt i området omkring Sløjfen på en knallert, der larmede mere, end hvad manden mente var hensigtsmæssigt for områdets beboere. Dette fik de to personer på knallerten til at blive aggressive, ligesom den ene fremviste en kniv. Efterfølgende kom flere unge mennesker til stedet.

Flere patruljer blev sendt til stedet, hvor flere undløb, men to af dem, to 16-årige mænd fra lokalområdet, blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, ligesom politiet nu skal vurdere, om den ene kan og skal sigtes yderligere for at have fremvist en kniv. 

 
Pung stjålet fra jakkelomme, Hillerød

En 81-årig kvinde fra Hillerød anmeldte klokken 16.30, at hun mellem klokken 15.30 og 16.00 havde befundet sig i butikken New Yorker på Slotsgade og i forbindelse med at skulle betale for sine varer havde opdaget, at hendes pung, som hun havde haft i sin jakkelomme, var blevet stjålet. Hun havde mistanke til en fremmed kvinde, som under den 81-årig besøg i butikken havde gået tæt på hende for hele tiden at kigge på de samme varer, som den 81-årige. 

Den fremmede kvinde beskrives som: 40-45 år, 165.167 cm. Iført mørkebrunt mundbind.

 

Uro, Gilleleje

Klokken 17.40 blev det anmeldt, at nogle unge mennesker skabte uro ved Gilleleje Station, blandt andet ved at kaste kanonslag og flasker med sprængfarlig væske ind i haverne nærved. En patrulje kørte til stedet for at lede efter de unge mennesker, men det var ikke muligt at udfinde dem i området. 

 

Forsøg på indbrud, Hørsholm

På Ørbækgårds Alle forsøgte en mand klokken 19.52 at bryde ind i en bolig, men blev opdaget af en mandlig nabo. Manden flygtede fra stedet, og naboen satte efter ham, men tabte ham af syne. Patruljer kørte til området for at rundere efter gerningspersonen, som dog ikke var mulig at udfinde.

Han beskrives som: mand, dansk af udseende, 25-30 år, 190-195 cm, muskuløs af bygning, hvid i huden og med brunt kort hår. Yderligere kendetegn: Meget dyb stemme. Talte dansk. Iført mørk olivengrøn jakke, der gik til bæltet, med lys olivengrøn hætte, blå cowboybukser, sorte gummisko og råhvidt mundbind med blomster eller prikker på i blå, lilla og grøn.

 

Forsøg på indbrud, Helsingør

Klokken 19.59 blev det anmeldt, at en mand netop havde forsøgt at bryde ind i et hus på Frank Jægers Vej og var flygtet ad en sti til Holbergsvej og Esrumvej. Flere patruljer blev sendt til området for at lede efter gerningspersonen, og i den forbindelse bemærkede en hundepatrulje klokken 20.35 tre mænd på parkeringspladsen ved Rasmus Knudsens Vej, som ved patruljens tilstedeværelse løb fra stedet. 

Den ene blev kort efter standset med hjælp fra patruljehunden, og han blev her sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer grundet fund af hash. Det var dog ikke umiddelbart muligt at knytte ham til indbrudsforsøget.
Indbrudstyven beskrives som: mand. Iført sort tøj, sort hue og sort halstørklæde.

 

Kørsel uden førerret, Gentofte

En 34-årig mandlig bilist fra Gentofte blev klokken 20.02 standset af en patrulje på Vangede Bygade, hvor han blev bedt om at fremvise et gyldigt kørekort. Det kunne han imidlertid ikke efterkomme, da han ikke havde erhvervet sig et sådant, og han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.

 

Unge mænd stjal hovedtelefoner, Hillerød

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 20.38, havde tre unge mænd ca. klokken 17.30 henvendt sig til en 14-årig dreng i slotshaven ved en stor træstub. Her havde de spurgt ham, hvilken telefon han havde og bedt ham og at tage hænderne op af lommerne, og herefter fik de ham til at udlevere sine hovedtelefoner til dem.

De tre unge mænd beskrives som:
A: mand, 15-16 år, 185-190 cm, almindelig af bygning, etnisk dansk af udseende og med mørkebrunt hår. Iført sorte bukser, sort jakke, sort halsedisse op over næse og mund, Gucci-bæltetaske, model ”Supreme”, som var sort med mønster. Talte dansk med accent.

B: mand, 15-16 år, ca. 175 cm, kraftig af bygning, brun i huden og med brunt hår. Iført grå cowboybukser af mærket ”dsquared” med blå maling på, sort jakke med hvidt Nike-mærke hen over brystet og sort hætte. Talte dansk med accent.

C: mand, 15-16 år, ca. 170 cm, almindelig men muskuløs af bygning, brun i huden. Iført sort hue, grå sweater, blå baggy cowboybukser, sort bælte samt sorte Nike Air Max-sko. Talte dansk med accent.

 

I besiddelse af joint og hash, Hellerup

I skolegården ved Bernadotteskolen traf en patrulje klokken 20.57 en mindre gruppe unge mænd. Her blev den ene, en 21-årig fra Hellerup, fundet i besiddelse af en joint samt en mindre mængde hash, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

 

Sigtet for besiddelse af joint og hash, Dyssegård

En patrulje traf klokken 21.20 fire unge mænd på en bænk på Dalstrøget. Der lugtede kraftigt at hash, og de blev derfor visiteret. Den ene, en 17-årig fra Dyssegård, blev fundet i besiddelse af en joint, mens en anden, en 20-årig fra Dyssegård, blev fundet i besiddelse af en joint og en mindre mængde hash, og de blev derfor begge sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

 

Kørsel uden førerret, Smørum

På Frederikssundmotorvejen blev en 22-årig mandlig bilist uden kendt adresse standset af en patrulje klokken 21.38. Han havde ikke erhvervet sig et kørekort, og han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret.

 

Mistænkeligt forhold, Stenløse

Klokken 22.01 blev det anmeldt, at seks mænd i mørkt tøj og med hætter befandt sig på parkeringspladsen ved Stenløse Station, og at minimum en af dem var maskeret. En patrulje kørte til stedet for at undersøge forholdet nærmere, men personerne var ikke længere på stationen og ej heller mulige at udfinde i området. 

 

Narkokørsel, Kgs. Lyngby

På Stengårds Alle blev en 29-årig mandlig bilist fra Kgs. Lyngby standset af en patrulje. Her viste et narkometer, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. Han blev derefter kørt til hospitalet med henblik på at få taget en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle narkopåvirkning.

 

Spirituskørsel, Charlottenlund

En 20-årig mandlig bilist fra Virum blev klokken 02.26 standset af en patrulje på Rosenstandsvej. Her viste et alkometer, at han formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Der venter nu svar fra en blodprøve, som skal fastslå mandens eventuelle præcise promille.

 

Tyveri fra varebil, Frederiksværk

Klokken 04.48 anmeldte en mand, at han netop havde set en hvid varebil forlade Skovfogedlodden i ukendt retning, og at det virkede, som om det var hans tilstedeværelse, der havde medført, at bilen var kørt fra stedet. Da han gik nærmere stedet, hvor bilen havde holdt parkeret, opdagede han, at nogle værktøjskasser med elektrisk værktøj var blevet efterladt, og det fandt manden noget mistænkeligt. En patrulje kørte til stedet, hvor det kort efter var muligt at udfinde en varebil nærved, som var blevet opbrudt, og værktøjet stammede formentlig derfra.

Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke noget signalement af føreren af den hvide varebil.

 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Flere artikler