Nyt fra Gilleleje i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Gilleleje er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Tyveri fra personbiler, Charlottenlund og Frederikssund

Klokken 07.04 blev det anmeldt, at en eller flere personer i løbet af natten var brudt ind i en Mercedes personbil, der havde holdt parkeret i en carport på Hovmarksvej i Charlottenlund. På tidspunktet for anmeldelsen tydede det på, at der ikke var blevet stjålet noget fra bilen. 

Igen klokken 07.59 indløb der en anmeldelse om tyveri fra personbil fra Charlottenlund, denne gang fra en indkørsel på Slotsvej. Her var forlygterne fra en Audi blevet stjålet.

 

Grundet sammenfald i tid og sted kan Nordsjællands Politi ikke afvise, at det er de samme gerningspersoner, der står bag ovenstående hændelser.

Også klokken 08.11 blev der anmeldt tyveri fra personbil. Imellem søndag klokken 19.00 og mandag klokken 08.00 var en rude i en bil, der havde holdt parkeret i en indkørsel på Stenager i Frederikssund, blevet knust, hvorefter der havde været indstigning i bilen. Anmelderen fandt mandag morgen instrumentbrættet på bilens bagsæde, men der var umiddelbart ikke blevet stjålet noget fra bilen.

Klokken 09.56 blev det anmeldt, at der havde været et forsøg på tyveri fra personbil fra en carport på Muldager i Frederikssund. Ifølge videoovervågningen på stedet havde en fremmed person taget i bildøren natten til mandag omkring klokken 02, men personen havde forladt stedet igen, da denne bemærkede videokameraet.

Personen beskrives som: mand, 25-30 år gammel, 175-185 cm høj, spinkel af bygning, lys i huden, skaldet med mørke øjenbryn. Havde handsker på og medbragte en lommelygte.

 

Grundet sammenfald i tid og sted kan Nordsjællands Politi ikke afvise, at det er de samme gerningspersoner, der står bag ovenstående hændelser.

Forsøg på indbrud, Hornbæk

Klokken 07.06 blev det anmeldt, at der imellem søndag klokken 17.30 og mandag klokken 07.07 var forsøgt brudt ind i kiosken på Havnevejen. Her var der smadret et kamera og et vindue, men et jerngitter havde holdt tyvene ude.

Fund, Helsingør

Klokken 07.34 blev det anmeldt, at der foran Teknisk Museum var fundet noget, der muligvis kunne være sprængstof. Politiet, sundhedsvæsnet og EOD blev sendt til stedet, hvor sidstnævnte tog en øvelsesgranat med sig, og klokken 09.59 havde myndighederne forladt stedet igen.

Assistance til andre myndigheder, Hillerød

Klokken 08.54 anmeldte personalet fra et s-tog kørende i retning mod Hillerød, at de stod med en passager, der ikke havde gyldig rejsehjemmel, og som nægtede at oplyse sine generalia, således han kunne blive tildelt en afgift.

En patrulje blev sendt til Hillerød Station, hvilket fik en 62-årig mand fra Hillerød til at oplyse, hvem han var.

Hærværk, Dyssegård

Klokken 09.13 blev det anmeldt, at der 15-20 steder var lavet graffiti med sort farve på en boligforening på Dalstrøgets mure. Hærværket var sket imellem fredag klokken 12.00 og søndag klokken 15.00.

Hærværk, Nivå

Klokken 09.19 blev det anmeldt, at der imellem fredag klokken 14.00 og mandag klokken 09.19 var blevet hældt hvid maling på jorden og en container på Nivå Nord skolen ved Niverød, ligesom der var blevet kastet med flere genstande, heriblandt en lænestol, to tv og et sofabord.

Færdselsuheld, Klampenborg

Klokken 10.26 blev det anmeldt, at der netop var sket et solofærdselsuheld, idet en personbil kørende i vestlig retning på Klampenborgvej ført af en 58-årig mand fra København var kørt over i modsatte vejbane og havde fortsat ud i en grøft, hvor den havde påkørt et træ.

Politi, ambulance og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor føreren af bilen var ved bevidsthed, men for en sikkerheds skyld alligevel blev kørt med eskorte til hospitalet til kontrol.

Der gik ligeledes ild i noget træ, som brandvæsnet tog sig af.

Færdselsuheldet er umiddelbart sket, fordi føreren fik et ildebefindende bag rattet.

Fodgænger på motorvejen, Vedbæk

Omkring klokken 11.50 modtog Nordsjællands Politi et par anmeldelser om en ældre kvinde, der på gåben gik ned af afkørselsrampen på Helsingørmotorvejen ved Vedbæk i det nordgående spor. En patrulje blev sendt til stedet, men kvinden blev ikke truffet.

Tyveri fra varebil, Frederiksværk

Klokken 12.56 blev det anmeldt, at der imellem søndag klokken 16.00 og mandag klokken 12.30 var blevet stjålet elektrisk værktøj for adskillige tusinde kroner fra en varebil, der havde holdt parkeret i en indkørsel på Møllevangsvej. Tyvene var kommet ind ved at brække bagdøren op.

Butikstyveri, Kgs. Lyngby

Klokken 13.12 anmeldte personalet fra Fakta ved Lyngby Station, at de havde pågrebet en butikstyv, der havde forsøgt at stjæle en energidrik. Da butikstyven var udenlandsk statsborger blev en patrulje sendt til butikken, hvor en 28-årig udenlandsk mand blev sigtet for forholdet.

Kørsel uden førerret, Værløse

Klokken 14.03 blev en 23-årig mandlig bilist fra København standset og kontrolleret på Hillerødmotorvejen. Her viste det sig, at han ikke besad den fornødne førerret, hvorfor han blev sigtet for at sidde bag rattet alligevel.

Uro og uorden, Frederikssund

Klokken 14.42 blev det anmeldt, at en mand opførte sig udadreagerende og smed sit tøj foran kunderne i solcenteret på Ny Østergade. Nordsjællands Politi blev sendt til stedet, men manden blev ikke truffet. Efterfølgende var Nordsjællands Politi i kontakt med sundhedsvæsnet, som kunne fortælle, at de havde manden i trygge hænder.

Kørsel uden førerret, Ølstykke

Klokken 16.48 blev en 20-årig mandlig bilist fra Glostrup standset og kontrolleret på Ring Syd ud for Fiskene. Her viste det sig, at hans førerret var administrativt inddraget, hvorfor han blev sigtet for at sidde bag rattet alligevel.

Lovgivning om euforiserende stoffer, Frederikssund

Klokken 16.48 blev en 17-årig ung mand fra Frederikssund truffet på Bøgebakken med en joint på sig. Dette blev han sigtet for, ligesom de relevante voksne og de relevante myndigheder blev orienteret om hændelsen.

 

Lovgivning om euforiserende stoffer, Frederikssund

Klokken 17.30 blev en 20-årig kvinde fra Frederikssund truffet på Børnehuset Møllevejs område, hvor hun var i færd med at ryge en joint, hvorfor hun blev sigtet for forholdet. 

Tricktyveri, Kgs. Lyngby

Klokken 17.43 blev det anmeldt, at en 25-årig kvinde havde været udsat for et tricktyveri på Lyngby Station omkring klokken 16.45-17.00. Kvinden var stået af en bus på Lyngby Station og var dernæst blevet kontaktet af en fremmed person, som på engelsk fortalte, at han manglede penge til at komme hjem til Paris. Han bad om at låne 750 kroner, som han ville betale tilbage to dage senere, hvorefter han lokkede kvinden til at gå med over til hæveautomaten ved Danske Bank. 

Da kvinden havde indsat sit hævekort og indtastet sin kode, tastede manden 2000 kroner ind frem for de 750 kroner. Kvinden forsøgte efterfølgende at komme væk, men manden forklarede nu, at hans ven også skulle bruge penge til at rejse hjem, og en ny mand dukkede nu også op. Kvinden følte sig overrumplet af de to personer, og hun turde derfor ikke andet end at hæve yderligere 2000 kroner.

Kvinden prøvede igen at komme væk fra stedet, men nu fortalte de to, at de også skulle bruge penge til mad, hvorfor hun følte sig nødsaget til for tredje gang at hæve 2000 kroner til mændene, inden det lykkedes hende at slippe væk i en bus.

De to mænd beskrives som:

A: Mand, mellemøstlig af udseende, cirka 30 år gammel, 170 cm høj, almindelig af bygning, mørk i huden, med sort kort hår og sort fuldskæg. Talte engelsk med accent samt et ukendt fremmedsprog med B. 

B: Mand, mellemøstlig af udseende, 30 år, 165 cm høj, almindelig af bygning, mørk i huden, med sort kort hår og sort fuldskæg. Talte engelsk med accent samt et ukendt fremmedsprog med A.

Klokken 18.08 blev det ligeledes anmeldt, at en 32-årig mand omkring klokken 15.00 var blevet antastet af to-tre mænd på Lyngby Station. De havde fremvist et foto af et barn og en mand og bedt om penge til at købe modermælkserstatning, hvorefter manden efter en del overtalelse havde givet dem cirka 400 kroner. Manden tog derefter toget til Hovedbanegården, hvilket mændene også gjorde. På Hovedbanegården kontaktede de ham igen og overtalte ham til at hæve 2500 kroner i en hæveautomat.

Det er Nordsjællands Politis antagelse, at der er tale om de samme gerningspersoner i begge forhold.

Nordsjællands Politi skal nu blandt andet gennemse videoovervågning i forbindelse med efterforskningen.

Brand i container, Gilleleje

Klokken 20.11 blev det anmeldt, at der var en mindre brand i en mindre papir-pap-container på Ahornvænget. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, og ved politiets ankomst var branden allerede slukket. Det kunne på stedet ikke konstateres, om det var et cigaretskod eller lignende, der havde antændt branden, eller om nogen havde sat ild til containerens indhold med vilje.

Hærværk, Frederikssund

Klokken 20.18 anmeldte en kvindelig bilist, at hun var kommet til at påkøre et elløbehjul med en mand på bagfra med lav hastighed i et lyskryds på Heimdalsvej ved Netto.

Ifølge kvinden forsøgte hun at komme i dialog med manden på løbehjulet efterfølgende, men dette virkede han ikke interesseret i. I stedet slog han på forreste venstre siderude, ligesom han rev dørhåndtaget af venstre fordør, imens kvinden sad inde i bilen.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor en 30-årig mand fra Roskilde blev sigtet for hærværk.

Mistænkeligt forhold, Allerød

Klokken 21.09 blev det anmeldt, at en større gruppe drenge var ved at skrue en basketballkurv ned fra legepladsen på Engholmskolen. En patrulje blev sendt til stedet, hvor gruppen blev truffet, og der blev alle enige om, at det vist var bedst, at de fik sat kurven op igen. En af drengenes far kom desuden til stedet og hjalp med at sætte den op igen.

Brand, Holte

Klokken 00.10 blev det anmeldt, at det brændte i en af de nedre lejligheder i en opgang på Øverødvej, og at branden var i færd med at sprede sig til resten af opgangen. Politi, ambulancer og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor flere beboere i opgangen måtte evakueres via en stige, da de ikke kunne bevæge sig ud i opgangen.

En person blev fundet død i lejligheden, hvor branden var begyndt, ligesom 10 beboere fra opgangen blev kørt på hospitalet til observation og/eller behandling for røgforgiftning. Nordsjællands Politi henviser til sundhedsvæsnet for en status på personernes tilstand.

Den afdøde person er endnu ikke endeligt identificeret, og af hensyn til dette, kan Nordsjællands Politi på nuværende tidspunkt ikke melde ud om alder og køn på den afdøde, men de formodede pårørende er underrettet.

Brandens nærmere omstændigheder vil blive undersøgt af politiets teknikere, men på nuværende tidspunkt er der ikke mistanke om kriminel handling.

Tyveri fra personbil, Gentofte

Klokken 04.12 blev det anmeldt, at en borger et kvarters tid forinden havde overrasket to mænd, der var i færd med at stjæle fra en Mercedes personbil, der holdt på Resedavej, hvilket fik de to mænd til at stikke af.

En patrulje blev sendt til området, men de to mænd blev ikke fundet.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi