Nyt fra Gilleleje i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Gilleleje er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Tyveri af metal, Farum

Mellem onsdag klokken 17.00 og torsdag klokken 08.00 skaffede ukendte gerningspersoner sig adgang til et indhegnet udendørsareal tilhørende en virksomhed på Rugmarken. Fra stedet blev der stjålet aluminiumsskrot. 

Tyveri fra varebiler, Helsinge

Mellem onsdag klokken 19.00 og torsdag klokken 08.00 tiltvang en ukendt gerningsperson sig adgang til en varebil, som holdt parkeret på Pinusvej. Fra bilen blev der stjålet elektrisk værktøj. 

En ukendt gerningsperson borede mellem onsdag klokken 15.30 og torsdag klokken 08.15 hul i døren på en varebil, som holdt parkeret på Elmekrogen. Også fra dette køretøj blev der stjålet værktøj.

Klokken 11.03 indløb der anmeldelse om, at der var stjålet værktøj fra en varebil, som holdt parkeret på Idrætsvej. Det var sket mellem onsdag klokken 14.30 og torsdag klokken 05.30, og indstigningen var sket ved, at der var boret hul ved låsen i varebilens dør. 

En varebil, som havde holdt parkeret på Bymosevej mellem onsdag klokken 14.30 torsdag klokken 07.00, havde også fået opbrudt døren via låsen. På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der endnu intet overblik over eventuelle stjålne genstande fra dette køretøj.

Også mellem onsdag klokken 15.00 og torsdag klokken 10.00 var der blevet stjålet værktøj fra en varebil, som holdt parkeret på Lærkevej. Indstigningen var her også sket ved, at der blev boret hul ved låsen på bilens dør.

Der var også stjålet værktøj fra en varebil, som havde holdt parkeret natten over på Lindevej. Her var låsen på døren blevet brudt op for at skaffe adgang til bilen.

Mellem onsdag klokken 15.00 og torsdag klokken 08.00 var der også stjålet værktøj fra en varebil, som holdt parkeret på Jasminvej. Her var døren også blevet brudt op for at skaffe adgang til bilen.

På baggrund af sammenfald i modus samt gerningstidsrum og –sted formodes det, at der er tale om samme gerningsperson til tyverierne. 

Indbrud i skole, Ålsgårde

Klokken 08.20 blev det anmeldt, at der aftenen før omkring klokken 19.15 havde været indbrud i Hellebækskolen på Skåningevej. Tre gerningspersoner havde her tiltvunget sig adgang til skolen ved at opbryde en dør, og derefter havde de stjålet bærbare computere.

Mistænkeligt forhold, Birkerød

En beboer på Carinaparken anmeldte klokken 08.58, at der gik to mænd med udenlandsk udseende rundt i en have på vejen. Beboeren havde ikke set de to personer på stedet før og rettede derfor henvendelse til dem, hvilket førte til, at de to mænd løb fra stedet. En patrulje kørte til området for at lede efter de to mænd, men de var ikke mulige at udfinde.

På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der ikke yderligere oplysninger vedrørende signalement af de to mænd.

Cykler stjålet, Hellerup

Klokken 10.19 indløb der anmeldelse om, at to personer omkring fem minutter tidligere havde skaffet sig adgang til en have på Bernstorffsvej, hvorfra de stjal to cykler. De forsvandt efterfølgende til fods med cyklerne ad Hemmingsens Alle og videre ad Springbanen. En patrulje kørte til området for at lede efter de to personer, men det var ikke muligt at udfinde dem. 

De beskrives af et vidne som:
A: mand spinkel af bygning. Iført koboltblå dunjakke og sort hættetrøje.
B: mand, runde kinder og med skægstubbe. Iført sort dunjakke og sort hættetrøje.

Bedrageri, Espergærde

På vegne af en ældre kvinde fra Espergærde blev det klokken 10.47 anmeldt, at hun dagen før havde været udsat for bedrageri. En mand havde ringet til kvinden og udgivet sig for at være bankansat. Han havde oplyst hende om, at der stjålet penge fra hendes konto, og at hun derfor skulle udlevere sit kreditkort til en anden bankmedarbejder, som ville komme forbi hendes adresse. En mand var efterfølgende dukket op på kvindens bopæl nær stationen og havde afhentet kreditkortet. 

Inden kvindens kort blev spærret, nåede gerningspersonerne at hæve et større pengebeløb.

Manden, der afhentede kvindens kreditkort, beskrives som: ung, almindelig af bygning. Iført mørkt tøj.

Nordsjællands Politi gør opmærksom på, at banker ikke benytter sig af sådanne fremgangsmåder. Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste virksomhed, kan man bede om personens navn og derefter ringe til det specifikke ansættelsessted for at få dette be- eller afkræftet. Her er det vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til den pågældende virksomhed og ikke ringer tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser.

Færdselsuheld, Kvistgård

En 29-årig mandlig bilist fra Helsinge foretog klokken 13.35 et venstresving på Hornbækvej, hvorved han kørte ind foran en 61-årig mandlig bilist fra Espergærde, så der skete sammenstød mellem de to parter. En tredje bilist blev også snittet. 

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade.

Den 29-årige bilist kan formentlig se frem til at blive sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

 

Kørsel i frakendelsestiden, Helsinge

En patrulje standsede klokken 13.57 en 29-årig mandlig bilist fra Hørsholm på Frederiksværkvej. Her blev han bedt om at fremvise et gyldigt kørekort, hvilket han dog ikke kunne efterkomme, idet han havde fået frakendt førerretten. Han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette. Han blev derudover også sigtet for i første omgang at have oplyst en anden persons generalia. 

 

Færdselsuheld, Frederikssund

På Frederikssundsvej skete der klokken 14.07 et færdselsuheld, da en 33-årig udenlandsk kvindelig bilist foretog en U-vending og i den forbindelse blev påkørt bagfra af en 72-årig mandlig bilist fra Ølstykke. Som følge deraf skete der større materiel skade på bilerne, og patruljer måtte i en periode afspærre vejen i nordlig retning, mens der blev ryddet op efter uheldet.

 

Der skete ikke umiddelbart større personskade som følge af uheldet, men en ambulance blev for en sikkerheds skyld sendt til stedet for at tilse parterne.Den 33-årige kvindelige bilist blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

 

Tyveri fra taske, Birkerød

En 47-årig kvinde fra Birkerød anmeldte klokken 14.38, at hun omkring 20 minutter tidligere havde opdaget, at hun havde fået stjålet sin pung, mens hun handlede i Føtex på Stiholmsvej. Kvinden havde opholdt sig i butikken fra ca. klokken 14.00, og da hun skulle betale for sine varer ved kassen, var pungen, som kvinden havde haft i sin taske, blevet stjålet.

 

Lovgivning om euforiserende stoffer, Ølstykke

Klokken 18.12 blev personerne i en bil holdende på en p-plads ved biblioteket visiteret. På en af dem, en 18-årig mand fra Slangerup, blev der fundet en mindre mængde hash fordelt i klumper, og han blev derfor sigtet for dette.

Mistanke om spirituskørsel, Helsingør

Klokken 18.53 anmeldte et vidne, at en person, der gik ved Birkedalsvej, fremstod beruset, og vidnet mistænkte, at personen snart skulle til at køre en bil, der formentlig tilhørte den muligvis berusede person.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor en beruset person blev truffet. Ingen vidner havde dog set personen køre bilen, og der var derfor ikke grundlag for at foretage sigtelse for spirituskørsel. Til gengæld blev bilnøglen til køretøjet sikret af patruljen for at forhindre efterfølgende spirituskørsel med besked til personen om, at bilnøglen kunne afhentes på politistationen, når rusen havde lagt sig.

Uro og uorden, Gilleleje

Klokken 20.26 blev det anmeldt, at der blev affyret fyrværkeri nær Gilleleje Station. En patrulje blev sendt til stedet, hvor der kunne ses rester af affyret fyrværkeri, men der var ikke længere nogle mennesker på stedet, der kunne knyttes til hændelsen.

Målrettet indsats mod salg af narko på gadeplan, Ølstykke

I løbet af aftenen var Nordsjællands Politi rundt flere steder i Ølstykke i forbindelse med politikredsens indsats mod narkosalg på gadeplan. Patruljerne var blandt andet forbi skolerne i Ølstykke, stationen samt stadion og hallerne, og glædeligvis blev der ikke observeret noget af politimæssig interesse.

Mistænkeligt forhold var fyrværkeri, Smørum

Klokken 22.50 anmeldte et vidne, at hun havde hørt nogle brag fra området nær Edelgave, der muligvis kunne være skud fra et våben.

Flere patruljer blev sendt til området, hvor der blev fundet noget affyret fyrværkeri, som formentlig var, hvad anmelderen havde hørt.

Kørsel uden førerret, Helsingør

Fredag klokken 00.10 blev en 34-årig mandlig bilist fra Helsingør standset og kontrolleret på Kongevejen ud for McDonald’s. Her viste det sig, at han ikke besad retten til at køre bil, hvorfor han blev sigtet for alligevel at sidde bag rattet.

Spirituskørsel og kørsel uden førerret, Helsingør

Klokken 00.30 blev en 56-årig mandlig bilist fra Helsingør standset og kontrolleret på Strandpromenaden. Her viste det sig, at manden ikke havde førerret til bil, og han blev derfor sigtet for at køre i en alligevel. Derudover blæste han alkometeret op over den tilladte grænse, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og taget med til udtagning af en blodprøve, der skal fastslå den eventuelle promille. 

Lovgivning om euforiserende stoffer, Hillerød

Klokken 01.30 blev en 20-årig mand fra Midtfyn visiteret ud for Kongens Vænge. På hans person blev der fundet en mindre mængde hash, hvorfor han blev sigtet for dette.

Brand, Smørum

Klokken 03.42 blev det anmeldt, at det brændte på Hassellund. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor det kunne konstateres, at der var ild i fire biler, der led store brandskader, inden brandvæsnet fik slukket branden.

Nordsjællands Politi kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvordan branden muligvis er opstået.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi