Nyt fra Gilleleje i politiets døgnrapport

Profilbillede

Gilleleje er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Tyveri fra varebil, Gilleleje

Mellem onsdag klokken 15.30 og torsdag klokken 07.00 brød en ukendt gerningsperson låsen op på en varebil, som stod parkeret på Gilleleje Hovedgade. Fra køretøjet blev der stålet elektrisk værktøj.

Færdselsuheld, Nærum

En udenlandsk mandlig lastbilschauffør kørte klokken 07.29 i sydlig retning ad Helsingørmotorvejen i 2. vognbane, hvor han 300 meter nord for afkørsel 14 foretog et vognbaneskift. I den forbindelse påkørte han en 52-årig kvindelig bilist fra Gilleleje, som ved kraften fra sammenstødet blev skubbet over i 3. vognbane, hvorved der skete sammenstød med en 41-årig mandlig bilist fra Hillerød, en 34-årig mandlig bilist fra Hillerød samt en 36-årig kvindelig bilist fra Hørsholm.

Patruljer kørte til uheldsstedet, hvor alle vognbaner i en kort periode blev afspærret, mens oprydningsarbejdet pågik. Klokken 07.45 blev en vognbane åbnet, og klokken 08.40 var alle vognbanerne igen åbne, så trafikken kunne passere uhindret.

To parter blev efterfølgende kørt med ambulancer til tjek på hospitalet. 

Lastbilschaufføren blev af en patrulje sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Tyveri fra personbiler, Kokkedal

En ukendt gerningsperson skaffede sig mellem onsdag klokken 20.00 og torsdag klokken 07.30 adgang til en Volkswagen personbil, som holdt parkeret på Nordskrænten. Indstigningen skete ved rudeknusning, og fra køretøjet blev der stjålet instrumentpanel med radio og navigationsudstyr. 

Også en anden Volkswagen personbil, som havde holdt på stedet mellem onsdag klokken 20.30 og torsdag klokken 09.30 havde fået knust ruden og stjålet instrumentpanel og navigationsudstyr.

En tredje Volkswagen personbil, som havde holdt parkeret på Nordskrænten mellem onsdag klokken 19.00 og torsdag klokken 11.20, fremstod også med en knust rude. Her var midterkonsollen samt genstande fra handskerummet blevet stjålet.

Grundet sammenfald i modus samt gerningstidsrum og –sted formodes det, at der er tale om samme gerningsperson til tyverierne.

Ruder knust i personbiler, Ølstykke

Mellem onsdag klokken 20.00 og torsdag klokken 08.00 blev ruden knust i en personbil, som holdt parkeret på Johannedalsvej. På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der endnu ingen oplysninger om eventuelle stjålne genstande. 

Også ruden i en anden personbil, som havde holdt parkeret på samme vej og i samme tidsrum, havde fået knust en rude. På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der heller ikke her oplysninger om eventuelle stjålne genstande.

Nordsjællands Politi har en formodning om, at der er tale om samme gerningsperson til de to forhold grundet sammenfald i modus samt gerningstidsrum og –sted.

Kørsel uden førerret, Espergærde

På Kongevejen standsede en patrulje klokken 10.15 en 30-årig mandlig bilist fra Roskilde-området. Da han ikke kunne fremvise et gyldigt kørekort grundet et kørselsforbud, blev han sigtet for at køre bil på trods af dette.

Tyveri fra personbil, Hørsholm

Mens en Volkswagen personbil havde stået parkeret på Slotsbakken, blev en rude i bilen knust, hvorefter der blev stjålet navigationsudstyr og radio fra køretøjet. Tyveriet skete mellem onsdag klokken 19.00 og torsdag klokken 11.30.

Uro, Rungsted Kyst/Hørsholm

Klokken 17.10 anmeldte chaufføren fra bus 383, at en kvinde råbte og skreg i bussen, og at der var behov for myndighedernes hjælp. En patrulje mødte bussen på Ådalsparkvej i Hørsholm, hvor en 48-årig kvinde med ukendt adresse blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og taget med på politistationen. På hendes person blev der ligeledes fundet en ulovlig kniv, og hun blev derfor også sigtet for dette.

Tyveri fra ejendom, Hørsholm

Klokken 18.04 blev det anmeldt fra en mindre villavej nær Hørsholm Kirke, at det på boligens videoovervågning kunne konstateres, at der var blevet stjålet en ramme dåsecolaer, som havde stået uden for huset. Tyveriet var sket klokken 05.04, og tyven signaliseres som: Mand, østeuropæisk af udseende, 18-20 år, muskuløs af bygning, iført tætsiddende langærmet trøje, joggingbukser og sneakers.

Uro og uorden, Helsingør

Klokken 18.29 blev det anmeldt, at der var mange mennesker forsamlet på Nordvej, og at der var dårlig stemning og muligvis optræk til slåskamp.

Flere patruljer blev sendt til stedet, og hvis der havde været optræk til slåskamp, forsvandt dette i hvert fald ved politiets ankomst, og da der var faldet helt ro på stedet, kunne Nordsjællands Politi køre derfra igen.

Optrinnet skulle skyldes nogle familieuenigheder.

Bedrageri, Hellerup og Gentofte

Klokken 19.21 anmeldte en 80-årig kvinde fra Hellerup, at hun samme eftermiddag havde været udsat for bedrageri.

Kvinden var blevet ringet op af en mandsperson, der præsenterede sig som værende ansat af banken Nordea. Manden fortalte, at der fejlagtigt var blevet overført 17.000 kroner fra kvindens konto, og disse ville Nordea gerne føre tilbage til kvinden. 

Manden bad i den forbindelse om at få udleveret koden til kvindens kreditkort, som hun så skulle lægge i en kuvert, der sidenhen ville blive afhentet på hendes adresse. 

Sidenhen dukkede der en mand op på adressen og afhentede kuverten, og klokken 16.55 var kreditkortet så blevet misbrugt i en hæveautomat, hvorfra der var blevet hævet 9.5000 kroner.

Manden, der hentede kuverten, beskrives som: mand, dansk af udseende, lys i huden, med mørkt hår. Talte dansk.

Samme type anmeldelse indløb fra en 86-årig kvinde fra Gentofte klokken 21.14. Her præsenterede manden i telefonen sig dog som ansat i Danske Bank, men beløbet, der angiveligt fejlagtigt skulle være blevet hævet fra kvindens konto, var igen 17.000 kroner.

Efter en ukendt mand havde hentet kuverten med kvindens kreditkort i på hendes adresse, var det blevet misbrugt for 25.000-30.000 kroner.

Grundet sammenfald i fremgangsmåde, antager Nordsjællands Politi, at der er tale om de samme gerningspersoner i de to sager.

Kørsel i påvirket tilstand og uden førerret, Frederikssund

Klokken 19.31 blev en 38-årig mandlig bilist fra Frederikssund standset og kontrolleret på Ågade, 
idet der var en lygtefejl på bilen. Patruljen vurderede i den forbindelse, at det kunne være relevant at hive narkometeret frem, og bilisten fik dette til at slå ud for kokain, og han blev derfor sigtet for narkokørsel. En blodprøve skal nu fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

Derudover viste det sig, at mandens kørekort var administrativt inddraget, og han blev derfor sigtet for at sidde bag rattet alligevel.

Lovgivning om euforiserende stoffer samt knivloven, Kgs. Lyngby

Klokken 19.58 blev en 16-årig ung mand truffet og visiteret på Jernbanevej. På hans person blev der fundet en mindre mængde hash samt en ulovlig kniv, og han blev derfor sigtet for begge forhold. Grundet hans unge alder blev både de relevante voksne samt de relevante myndigheder underrettet om episoden.

Lovgivning om euforiserende stoffer, Helsingør

Klokken 23.40 anmeldte Toldstyrelsen, at de havde stoppet en udenlandsk bil med en 35-årig mandlig udenlandsk fører i ved færgelejet, og i bilen var der fundet en mindre mængde hash, hvorfor en patrulje kom til stedet og sigtede manden for dettte.

Kørsel i påvirket tilstand, Kgs. Lyngby

Fredag klokken 00.23 blev en 29-årig mandlig bilist fra Kgs. Lyngby standset og kontrolleret på Henrik Dams Allé. Her fik han narkometeret til at slå ud, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel. Efterfølgende blev han kørt med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

På hans person blev der desuden fundet en mindre mængde hash, hvorfor han blev sigtet for at have været i besiddelse af dette.

Kørsel i påvirket tilstand og uden førerret, Gentofte

Klokken 01.23 blev en 22-årig mandlig bilist fra Køge standset og kontrolleret på Helsingørmotorvejen i sydgående retning 500 meter nord for Kildegårdsvej. Her viste det sig, at han tidligere var blevet frakendt sin førerret, og at han ikke havde generhvervet retten til at køre bil, hvorfor han blev sigtet for at sidde bag rattet alligevel.

Han fik ligeledes narkometeret til at slå ud for cannabis, hvorfor han blev sigtet for kørsel i påvirket tilstand og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

I bilen blev der ligeledes truffet en 15-årig ung kvinde fra Brøndby, som blev fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvorfor hun blev sigtet for at have været i besiddelse af dette. De relevante voksne samt de relevante myndigheder blev orienteret om episoden.

Kørsel i påvirket tilstand og uden førerret, Hundested

Klokken 02.38 blev 32-årig mandlig bilist fra Hundested standset og kontrolleret på Bogbindervej. Han fik narkometeret til at slå ud, hvorfor han blev sigtet for dette og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning. Derudover var hans førerret også administrativt inddraget, og han blev derfor sigtet for at sidde bag rattet alligevel.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi
False {
}
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emil Vincent Jensen evj@vores-mediehus.dk