Nyt fra Gilleleje i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Gilleleje er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Tyveri fra personbil, Smørum

Låsen i en BMW personbil, som holdt parkeret på Asterhaven, blev mellem tirsdag klokken 17.30 og onsdag klokken 07.00 underboret, hvorefter en ukendt gerningsperson skaffede sig adgang til bilen. Derefter blev køretøjets midterkonsol og gps stjålet. I samme tidsrum blev ledningerne på en nærtstående lygtepæl afmonteret, og det formodes, at gerningspersonen har gjort dette for at mørklægge stedet forud for tyveriet.

 

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 08.54, var samme indstigningsmetode blevet brugt på en BMW, som holdt parkeret på Rådhuslunden mellem onsdag klokken 04.00 og 06.00. Herfra var der stjålet navigationsudstyr og rat.

 

Nordsjællands Politi har på baggrund af sammenfald i modus samt gerningstidsrum og –sted en formodning om, at der kan være tale om samme gerningsperson til de to tyverier.

 

Tyveri fra personbil, Snekkersten

Mellem mandag klokken 18.00 og onsdag klokken 07.15 blev ruden knust i en Volkswagen personbil, som holdt parkeret på Fokken.  Fra køretøjet blev der stjålet navigationsudstyr og indbygget musikanlæg.

 

Indbrud i forretning, Charlottenlund

En ukendt gerningsperson skaffede sig mellem tirsdag klokken 18.30 og onsdag klokken 07.10 adgang til en forretning på Ordrupvej ved at knuse en rude. Fra stedet blev der stjålet kontanter. 

 

Færdselsuheld, Hørsholm

På Helsingørmotorvejen skete der klokken 07.31 et færdselsuheld mellem tre personbiler. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, og motorvejen måtte kortvarigt afspærres helt, mens der blev ryddet op efter uheldet. Klokken 08.20 blev vejen åbnet helt igen. 

 

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart større personskade, men en ambulance blev sendt til stedet for at tilse parterne. Det drejede sig om en 42-årig mandlig bilist fra Fredensborg, en 32-årig kvindelig bilist fra Birkerød samt en 58-årig mandlig bilist fra Hørsholm.

 

Tyveri fra personbil, Birkerød

En ukendt gerningsperson knuste mellem tirsdag klokken 18.00 og onsdag klokken 07.00 ruden i en personbil, som holdt parkeret på Kajerød Have. Fra køretøjet blev der derefter stjålet instrumentpanel og en taske indeholde en computer. 

 

Også på Grøndalsvej var ruden blevet knust i en personbil, som holdt parkeret på stedet mellem tirsdag klokken 14.00 og onsdag klokken 08.00. Derefter blev bilens rat stjålet.

 

Der indløb også klokken 09.13 en anmeldelse om, at en Skoda personbil, som havde holdt parkeret på Lindehøj Vænge natten over, havde fået knust en rude. Her var radio og airbag stjålet.

 

En Skoda personbil, som havde holdt parkeret på Rønnebærvej mellem klokken 04.00 og 09.00, havde også fået knust en rude. Derefter var navigationssystemet, multimedieanlægget og en mobiltelefon blevet stjålet fra bilen.

 

Endnu en anmeldelse løb på, at en Volkswagen personbil, som havde holdt på Kajerød Have mellem tirsdag klokken 13.00 og onsdag klokken 12.15, fremstod med en knust rude. Fra denne bil var der også stjålet navigationsudstyr. 

 

Også klokken 13.14 indløb der anmeldelse om, at en Volkswagen personbil, som havde holdt på Kajerød Vænge mellem søndag klokken 10.15 og onsdag klokken 11.45, havde været udsat for tyveri. Herfra var frontpanelet stjålet, og indstigningen var sket ved rudeknusning. 

 

Klokken 13.39 indløb der anmeldelse om, at også en personbil, som havde stået parkeret på Grøndalshuse, havde fået knust en rude. Bilens infotainmentsystem var derefter blevet stjålet. Tyveriet var sket mellem fredag klokken 18.00 og onsdag klokken 12.40.

 

En borger anmeldte klokken 14.04, at en Volkswagen personbil, som havde stået parkeret på Kajerødvej mellem tirsdag klokken 19.30 og onsdag klokken 13.00, havde fået knust en rude. Derpå var bilens gps-enhed blevet stjålet.

 

Grundet sammenfald i modus samt gerningstidsrum og –sted formodes det, at der kan være tale om samme gerningsperson til tyverierne.

 

Forsøg på tyveri fra varebil, Ølstykke

Klokken 09.02 blev det anmeldt, at en ukendt gerningsperson mellem tirsdag klokken 11.00 og onsdag klokken 06.30 havde forsøgt at begå tyveri fra en varebil, som holdt parkeret på Dronning Margrethes Vej. Gerningspersonen havde forsøgt at foretage indstigning i køretøjet ved at klippe håndtaget på døren op, men dette var ikke lykkedes.

 

Tyveri fra personbil, Stenløse

Mellem tirsdag klokken 14.00 og onsdag klokken 08.00 blev ruden knust i en Mercedes personbil, som holdt parkeret på en parkeringsplads ved Stråmoseparken. Bilens airbag og integrerede skærm blev derefter stjålet.

 

Mistænkeligt forhold. Hillerød

En borger anmeldte klokken 11.10, at han ved en skovsti nær Gadevangsvej havde observeret en mand med en riffel eller et luftgevær, og dette fandt borgeren mistænkeligt. På baggrund af vidneoplysninger viste det sig, at der havde været tale om en lokal mand, som havde skudt til måls i skoven med et haglgevær, og der var således ikke noget kriminelt ved mandens adfærd.

 

Narkokørsel, Helsingør

En 26-årig mandlig bilist fra Ålsgårde blev klokken 11.15 standset af en patrulje på Rønnebær Alle. Her viste et narkometer, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. 

 

Der venter nu svar på en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring mandens eventuelle narkopåvirkning.

 

Indbrud i villa, Helsingør

En borger anmeldte klokken 11.19, at han netop havde observeret tre personer løbe fra et hus på Snerlevej, og at personerne ved synet af borgeren havde smidt et pengeskab og var fortsat deres flugt i retning mod Stubbedamsvej. Patruljer kørte til området for at lede efter gerningspersonerne, men det var ikke muligt at udfinde dem.

 

På baggrund af efterforskningen i sagen har Nordsjællands Politi en formodning om, hvem gerningspersonerne kan være.

 

Påhængstrailer tabt på motorvej, Holte

En 35-årig mand kørte klokken 13.25 ad Helsingørmotorvejen i sydgående retning, da han mellem afkørsel 13 og 14 tabte den påhængstrailer, der var monteret på hans køretøj. Der skete ikke umiddelbart nogen personskade i den forbindelse, men grundet trailerens placering måtte motorvejen i en periode afspærres, indtil den var bugseret væk. Klokken 13.56 kunne trafikken igen passere stedet uhindret.

 

Den 35-årige fører blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

 

Færdselsuheld, Gilleleje

Klokken 14.23 blev det anmeldt, at der netop var sket et færdselsuheld på Gilleleje Stationsvej/Vesterbrogade, idet en bil ført af en 21-årig kvinde fra Gilleleje havde påkørt en 74-årig kvinde fra Gilleleje, der gik i fodgængerfeltet.

 

Politi og ambulance blev sendt til stedet, og i sidstnævnte blev den 74-årige kørt på hospitalet, idet hun var lettere tilskadekommen.

 

Det kan ikke udelukkes, at der skal ske sigtelser i sagen.

 

Indbrud i virksomhed, Skodsborg

Klokken 15.03 blev det anmeldt, at der imellem klokken 09.30 og 13.09 havde været indbrud i en virksomhed på Frydenlundsvej. Her var hasperne på et vindue brudt op, hvorefter der var blevet stjålet en computer fra virksomheden.

 

Uro og uorden, Helsinge

Klokken 15.13 blev det anmeldt, at en støre gruppe unge drenge befandt sig på Ridebanevej, hvor de skabte uro og uorden. Patruljer kørte til stedet for at undersøge forholdet nærmere, og i den forbindelse blev flere personer truffet. En 17-årig ung mand blev fundet i besiddelse af en kniv, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven. 

 

Under patruljernes tilstedeværelse var det ikke i øvrigt muligt endeligt at fastslå, om der var hændt noget kriminelt, og der blev derfor ikke på stedet foretaget yderligere sigtelser. De unge mennesker, som blev truffet, fik dog registreret deres generalia.

 

Nordsjællands Politi arbejder ud fra en teori om, at hændelsen har relation til gårsdagens uro og uorden i Helsinge. 

 

Indbrud i virksomhed, Klampenborg

Klokken 15.25 blev det anmeldt, at der imellem klokken 10.00 og 15.00 var blevet stjålet to fingerringe, en frakke samt en taske med indhold fra en tandklinik på Taarbæk Strandvej. Tyven var formentlig gået ind i den del af klinikken, der var åben for kunder, hvorefter tyven var fortsat ud i den del af klinikken, hvortil personalet ellers kun havde adgang.

 

Brand, Frederiksværk

Klokken 15.44 blev det anmeldt, at det brændte i to campingvogne på en campingplads på Strandgade. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor sidstnævnte fik styr på branden. Den ene campingvogn var nærmest udbrændt, mens ilden i den anden var gået ud af sig selv, inden den havde fået rigtigt fat.

 

De indledende undersøgelser kunne indikere, at brandene var påsatte, og vidner så en mand nær stedet, der muligvis har relation til brandene. Han beskrives af vidner som: mand, mellemøstlig af udseende, 30 år gammel, 185-190 cm høj, almindelig af bygning, mørk i huden, med brunt kort hår. 

 

Fund af granater, Liseleje

Klokken 16.34 blev det anmeldt, at der lå to genstande på stranden ved Melby Overdrev, der muligvis kunne være granater. EOD/Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste blev sendt til stedet, hvorfra de tog to granater med sig.

 

Nordsjællands Politi har ikke yderligere oplysninger om fundet.

 

Overtrædelse af fyrværkeriloven, Kokkedal

Klokken 18.43 var en narkohund forbi kælderrummene under Egedalsvænge i forbindelse med Nordsjællands Politis indsats mod handel med euforiserende stoffer. Hundesnuden markerede en enkelt gang, men dog ikke for narko, men for ulovligt fyrværkeri, idet der blev fundet fire kanonslag i et kælderrum. En 20-årig mand fra Kokkedal blev grundet fundet efterfølgende sigtet efter fyrværkerilovens bestemmelser.

 

Spirituskørsel, Helsinge

Klokken 20.25 blev en 32-årig mandlig bilist med ukendt adresse standset og kontrolleret på Laugøvej. Her blæste han alkometeret op over det tilladte, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle promille.

 

Mistænkeligt forhold, Charlottenlund

Klokken 21.20 blev det anmeldt, at fire-fem mænd gik rundt på Strandvejen og kiggede interesseret i både haver og på biler, og anmelderen mistænkte, at det muligvis kunne være tyve, der var ude og rekognoscere.

 

En patrulje blev sendt til området, men det lykkedes ikke at finde de fire-fem mænd.

 

Lovgivning om euforiserende stoffer, Hillerød

Klokken 22.10 blev en 29-årig mand fra Hillerød truffet i p-huset ved Gallerierne. På hans person blev der fundet en mindre mængde hash fordelt i flere klumper samt en del kontanter, og han blev derfor sigtet efter lovgivningen om euforiserende stoffer.

 

Uro samt stjålne mobiltelefoner, Frederikssund

Klokken 22.58 blev det anmeldt, at fire personer med bat havde smadret ruderne i en personbil, der holdt ved på McDonald’s, hvorefter der var blevet stjålet to mobiltelefoner fra bilen. Der befandt sig to personer i bilen under episoden, men de to led dog ikke større fysisk overlast ved hændelsen. Politiet blev sendt til stedet, men gerningspersonerne blev dog ikke truffet.

 

Nordsjællands Politi arbejder ud fra en teori om, at personerne i bilen og de fire personer med battene havde et forudgående kendskab til hinanden, og at hændelsen muligvis skyldes en tidligere uoverensstemmelse.

 

Af hensyn til den videre efterforskning har Nordsjællands Politi ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

 

Forsøgte at løbe fra regning, Frederikssund

Klokken 23.20 anmeldte en taxachauffør, at han havde kørt en kunde til Roskildevej, men at kunden efterfølgende havde forladt stedet uden at ville betale for turen.

 

En patrulje blev sendt til stedet, og med en politihund lykkedes det at finde kunden, der blev eskorteret tilbage til taxaen, så chaufføren kunne få sin betaling.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi