Nordsjællands Politi: Seneste nyt fra Gilleleje - mandag den 29. marts

Kilde: Nordsjællands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Gilleleje er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Færdselsuheld, Smørum

Klokken 11.13 blev det anmeldt, at der netop var sket et færdselsuheld på Risbyvej, idet en 43-årig mandlig bilist havde bakket en bil ud af en indkørsel, og i den forbindelse havde bilen påkørt en 35-årig mandlig cyklist, der skulle passere.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor det kunne konstateres, at cyklisten var sluppet uden alvorlig personskade, mens bilisten blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Butikstyveri, Hillerød

Klokken 11.16 anmeldte personalet fra Bilka, at de havde tilbageholdt en mand, der havde forsøgt at stjæle 10 flasker vodka. Da manden var udenlandsk statsborger, blev en patrulje sendt til stedet, hvor en 33-årig mand blev sigtet for butikstyveri. 

Bortvisning, Espergærde

Klokken 13.16 blev det anmeldt fra Fakta, at to unge mænd generede personalet, heriblandt butikkens vagt. En patrulje blev sendt til stedet, men ved patruljens ankomst havde de forladt butikken. Efterfølgende blev de to unge mænd truffet i nærheden af patruljen, og det blev til en snak om, hvordan man bør opføre sig.

Snakken havde dog ikke den ønskede effekt, for de to indfandt sig igen i butikken omkring klokken 17, hvor de prøvede at fremprovokere en reaktion fra personalet, hvorefter de var blevet bortvist fra butikken igen. Dette fik de to til anmelde vagten for at have været for hårdhændet, men den tilkaldte patrulje fik set butikkens videoovervågning, og her kunne det konstateres, at dette ikke var tilfældet.

Færdselsuheld, Værløse

Klokken 14.56 skete der et færdselsuheld på Ballerupvej ud for genbrugsstationen, da en bil ført af en 49-årig mand fra Værløse kørende i vestlig retning på Ballerupvej påkørte en bil ført af en 27-årig mand fra Albertslund i krydset ved Værløse Genbrugsstation. Politi, ambulance og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor politiet sigtede den 49-årige for ikke at have overholdt sin vigepligt, ambulancen kørte den 27-årige til kontrol på skadestuen, mens brandvæsnet ryddede op på vejen. Der var ikke umiddelbart sket større personskade i forbindelse med færdselsuheldet.

Færdselsuheld, Ølstykke

Klokken 17.38 skete der et færdselsuheld på Frederikssundsvej i krydset ved Frode Fredegods Vej, da to personbiler stødte sammen. Den ene personbil ført af en 41-årig mand fra Stenløse kørte ad Frederikssundsvej i østlig retning, og ved krydset ved Frode Fredegods Vej overså føreren formentlig det røde lys, hvorfor han fortsatte ud i krydset, hvilet resulterede i et sammenstød med en anden personbil, ført af en 39-årig mand fra Ølstykke, som var kørt ind i krydset for grønt lys.

Den 41-årige blev sigtet efter færdselslovens bestemmelser, der skete en del materiel skade, men der skete umiddelbart ikke nogen større personskade.

Færdselsuheld, Hillerød

Klokken 17.48 kørte en personbil ført af en 53-årig mandlig bilist fra Gilleleje ad Langevej i nordøstlig retning, og da denne foretog et venstresving mod Københavnsvej, skete der et sammenstød med en 34-årig mandlig cyklist fra Hillerød, hvorfor både cykel og cyklist kom til skade. En patrulje blev sendt til stedet, hvor bilisten blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt, mens cyklisten blev transporteret til skadestuen for at modtage behandling for sine skader.

Vold og butikstyveri, Græsted

Klokken 19.28 passerede en 50-60-årig mand kasselinjen i Netto i Blistrup med nogle betalte varer, men en butiksdetektiv havde også bemærket, at manden havde kommet varer for knap 500 kroner i et indkøbsnet, som han ikke betalte for, da han passerede kasselinjen. Butiksdetektiven rettede derfor henvendelse til manden ude foran butikken, og manden kvitterede i den forbindelse med et slag i ansigtet på butiksdetektiven, således dennes briller gik i stykker. Alligevel lykkedes det butiksdetektiven at overtale manden til at følge med ind på kontoret, men da manden på kontoret fandt ud af, at politiet ville blive tilkaldt, tildelte manden butiksdetektiven flere slag på kroppen, hvorefter han forlod stedet.

Personalet havde fået udleveret mandens bilnøgle, men manden måtte have haft en ekstranøgle med sig, idet bilen ikke længere var på p-pladsen, da patruljen ankom.

Patruljen optog rapporter fra forurettede samt et vidne, overvågning blev gennemset, ligesom bilnøglen blev overdraget til patruljen, så manden kan få den igen, hvis/når han bliver udfundet. I den forbindelse kan han formentlig se frem til en sigtelse for butikstyveri og vold.

Manden beskrives som:  Mand, dansk af udseende, 50-60 år, 170-180 cm, kraftig af bygning, hvid i huden, med gråt mellemlangt hår. Talte dansk. Kørte muligvis i en sølv VW Transporter med tyske nummerplader.

Kørsel uden førerret, Jægerspris

Klokken 21.13 eftersatte en patrulje en personbil ved Møllevej, videre ad Hovedgaden, videre ad Færgelundsvej, Skovnæsvej, venstre ad Bygaden gennem Gerlev og videre ad Tørslevvej gennem Tørslev. Dernæst ad Østergade i Skuldelev og højre ad Vestergade og Skuldelevvej til Skibby. I Skibby så til venstre ad Kikkerbakken inden Hovedgaden, men da Kikkerbakken er blind, smed føreren bilen og løb fra stedet til fods, mens patruljen fik fat i en passager i bilen.

Efter lidt efterforskning kunne politiet klokken 23.02 banke på ved en adresse i Jægerspris, hvor den formodede fører af bilen, en 17-årig mand fra Skibby, i første omgang blev sigtet for kørsel uden førerret. Det kan dog munde ud i flere sigtelser, når hændelsesforløbet bliver undersøgt nærmere.

Spirituskørsel, Ølstykke

Klokken 21.27 anmeldte en mand, at han netop havde været i Netto, hvor han havde bemærket en anden kunde, der fremstod beruset, og at denne havde købt alkohol, inden kunden forlod butikken og kørte fra stedet i bil. Manden fulgte derefter efter den muligt berusede kunde i sin egen bil, imens han kontaktede politiet. Den muligt berusede kunde parkerede ved en adresse i Ølstykke og blev i sin bil, imens vidnet blev i sin egen bil og observerede, indtil en patrulje nåede frem og overtog.

Patruljen vurderede også, at kunden, en 38-årig mand fra Ølstykke, fremstod beruset, og han blev derfor sigtet for spirituskørsel og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle promille.

Kæmpe ros til vidnet for sine observationsevner og for at kontakte politiet.

Lovgivning om euforiserende stoffer, salg, Jægerspris

Klokken 22.56 blev en bil ført af en 18-årig mand fra en mindre by imellem Holbæk og Ringsted ransaget, og i bilen blev der fundet en moderat mængde hash, adskillige salgsposer samt en digitalvægt, og manden blev derfor sigtet efter lovgivningen om euforiserede stoffer med henblik på salg.

Kørsel uden førerret, Frederikssund

Natten til mandag klokken 00.12 blev en 19-årig mandlig bilist fra lokalområdet standset og kontrolleret på Circle K på Frederiksværksvej. Her viste det sig, at han ikke besad retten til at føre bil, hvorfor han blev sigtet for at have gjort det alligevel.

Færdselsuheld, Nærum

Klokken 03.08 blev det anmeldt, at en knallert af ukendte årsager havde påkørt et lyssignal på Malmbergsvej i krydset Langhaven. Et vidne ydede førstehjælp til knallertføreren, en 26-årig mand fra Birkerød, indtil politi og sundhedsvæsen nåede frem. Efterfølgende blev føreren i kritisk tilstand transporteret til hospitalet for at modtage behandling for sine skader.

Kørsel i påvirket tilstand, Frederiksværk

Klokken 04.20 blev en personbil ført af en 18-årig mand fra Frederiksværk standset på Havnevej. Bilisten fik narkometeret til at slå ud for cannabis, og han blev derfor sigtet for kørsel i påvirket tilstand og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds anmeldt den 26.-29. marts 2021 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Flere artikler