Nordsjællands Politi: Seneste nyt fra Gilleleje - onsdag den 10. marts

Kilde: Nordsjællands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Gilleleje er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Tyveri af væglamper, Vedbæk og Holte

Mellem klokken 03.00 og 07.20 indfandt to hætteklædte personer sig ved en villa på Bueager i Vedbæk. Her skruede de en udendørs designerlampe ned fra villaens mur, hvorefter de forsvandt med den.

Også mellem mandag klokken 22.00 og tirsdag klokken 08.00 stjålet en lampe, som var fastmonteret på en mur ind til en villa på Valdkær.

Det kan ikke afvises, at der er forbindelse mellem de to hændelser.

 

Bil påkørte rude ind til restaurant, Hornbæk

Klokken 07.56 indløb der anmeldelse om, at en bil i løbet af natten havde påkørt en rude ind til en restaurant på A.R. Friis Vej. En patrulje kørte til stedet, hvor det kunne konstateres, at ruden var knust og lå inde i restauranten. Det var efterfølgende muligt at udfinde føreren af bilen, en 18-årig mand fra Hillerød, som forklarede, at han havde overset et sving på vejen, hvorved påkørslen var sket.

 

Hærværk, Kgs. Lyngby

Mellem klokken 02.00 og 08.00 blev en personbil, som holdt parkeret på Baune Alle udsat for hærværk, idet en ukendt gerningsperson knuste bilens bagerste højre siderude.

 

Færdselsindsats, Helsinge

Tirsdag omkring klokken 10 var Nordsjællands Politi som led i en målrettet færdselsindsats til stede på Skovgårdsvej ved forbindelsesvejen til Kildevej. Her blev 51 biler standset, og to bilister blev sigtet for manglende brug af sikkerhedssele.

 

Kørsel i påvirket tilstand, Kgs. Lyngby

I forbindelse med en anden politiforretning var en patrulje klokken 10.58 til stede på Sorgenfrigårdsvej. Her dyttede en bilist fra patruljen, og bilen blev derfor bragt til standsning. Da patruljen henvendte sig til føreren af bilen, en 20-årig mand fra Nærum, lugtede der kraftigt at hash i bilen, og patruljen hentede derfor et narkometer for at teste føreren. Her viste narkometret, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. 

Den 20-årige blev efterfølgende kørt til hospitalet med henblik på udtagning ag en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle narkopåvirkning.

 

Kørsel uden førerret, Helsinge

En 53-årig mandlig bilist fra Græsted blev klokken 11.10 standset af en patrulje på Skovgårdsvej. Her blev han bedt om at fremvise et gyldigt kørekort, hvilket han dog ikke kunne efterkomme, da han ikke havde erhvervet sig et sådant. Han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.

 

Færdselsuheld, Helsinge

En 40-årig mandlig bilist fra Hundested kørte klokken 12.01 ad Kildevej mod nord og påbegyndte i krydset ved Skovgårdsvej et venstresvingning uden at overholde sin ubetingede vigepligt, hvorved han blev påkørt af en 73-årig mandlig bilist fra København.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade.

 

Spirituskørsel, Klampenborg

På Strandvejen standsede en patrulje klokken 12.48 et køretøj grundet mistanke om kørsel i påvirket tilstand, idet bilen kørte særdeles slingrende og påkørte kantstenen. Bilens fører, en 60-årig kvinde fra Hellerup, nægtede at puste i et alkometer, og hun blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Herefter blev kvinden transporteret til hospitalet, hvor en blodprøve blev udtaget med henblik på at fastslå kvindens eventuelle præcise promille.

 

Sigtet for hærværk, Frederikssund

Klokken 12.49 blev det anmeldt, at en mand havde sparket på døren til bus 310 ved Roskildevej med sådan en kraft, at glasset i døren smadrede. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf manden, en 59-årig fra Slangerup, som de sigtede for hærværk.

 

Målrettet færdselsindsats, Kokkedal

I forbindelse med en målrettet færdselsindsats var Nordsjællands Politi mellem klokken 13 og 14 til stede på Usserød Kongevej i krydset ved Fredensborg Kongevej. Her blev seks bilister sigtet for manglende brug af sikkerhedssele, og en enkelt bilist fik et klip i kørekortet.

 

Kørsel uden førerret, Frederikssund

En 29-årig mandlig bilist fra Kirke-Såby blev klokken 14.10 standset af en patrulje på Kocksvej og bedt om at fremvise et gyldigt kørekort. Det kunne han imidlertid ikke, idet han ikke havde førerret til bilen, og han blev derfor sigtet for at køre bil trods dette.

 

Hærværk på cykel og bænk, Helsinge

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 15.19, havde en mindre gruppe unge drenge mellem klokken 10.57 og 11.37 udøvet hærværk på en cykel ved at vride låsen og sadlen om, ligesom de også i samme tidsrum skulle have knækket en bænk nærved på midten.

 

Kørsel uden førerret, Hillerød

På Roskildevej standsede en patrulje klokken 15.54 en 30-årig mandlig bilist fra Lynge. Her blev han sigtet for at køre bil, selv om han havde fået inddraget sin førerret. 

 

Mand på crosser skabte uro, Værløse

Klokken 16.15 indløb der anmeldelse om, at en mand på en crosser kørte rundt mellem de femmødte personer ved testcentret ved Værløse-hallerne. Han udviste aggressiv adfærd og havde ifølge anmeldelsen flere gange været ved at ramme de fremmødte. En patrulje kørte til stedet for at få en snak med manden om hans adfærd, men det var ikke muligt at udfinde ham i området.

Han beskrives som: mand, spinkel af bygning, hvid i huden. Iført blå jakke og pink bukser. Talte dansk. Yderligere kendetegn: tatovering i hovedet.

 

Færdselsuheld, Slangerup

Klokken 16.35 kørte to biler sammen på Gl. Københavnsvej i forbindelse med en overhaling. Herefter kørte den ene bil, en sort BMW, fra stedet, uden at føreren gav sig til kende. Den anden bilist, en 22-årig kvinde fra Ølstykke klagede efterfølgende over ondt i nakken og i ryggen, men der skete ikke umiddelbart større personskade.

 

Sigtet for hæleri, Smørum

I forbindelse med generel efterforskning af tyveri af entreprenørmaskiner, rettede en patrulje på baggrund af en positionsangivelse fra en gravemaskines gps klokken 17.43 henvendelse til en 38-årig mand på en adresse i Smørum, som blev sigtet for hæleri, idet han ifølge egen forklaring havde købt maskinen billigt.

Vidste du, at mere end 250.000 danskere køber hvert år hælervarer på nettet? Det betyder, at man indirekte kriminaliserer sig selv ved at købe stjålne genstande. Derfor er det vigtigt at vide, hvem man handler med over nettet. 

Der er to enkle råd til at sikre sig mod at blive hæler: 
- Kig efter NemID hos sælger – så ved du, hvem du handler med.
- Betal med MobilePay – så har du oplysninger på sælger.

Det kan være svært at huske de gode råd, når man øjner muligheden for at gøre en god handel eller er kørt langt for at hente den sjældne og meget ønskede vare. Men hvis vi alle handler ansvarligt, kan vi nedbringe risikoen for indbrud. Så husk de gode råd, når du handler på nettet. 

Du kan læse mere om hæleri på Bo Trygts hjemmeside.

 

Kørsel uden førerret, Hellerup

En 36-årig mandlig bilist fra København kørte klokken 19.30 ad Tranegårdsvej, hvor han svingede til venstre ad Bernstorffsvej, og derefter kørte mod færdselsretningen. En patrulje bragte derfor hans bil til standsning, og han blev her sigtet for kørsel uden førerret.

 

Muligt forsøg på bedrageri, Græsted

En mand fremviste i SuperBrugsen på Peter Hildes Vej klokken 19.37 et billede af en stregkode på sin mobiltelefon og forklarede, at det var en Oddset-kupon med gevinst på. Bonnen kunne dog ikke scannes ordentligt ind, og personalet valgte derfor at kontakte Danske Spil, som oplyste, at de ikke kendte noget til en sådan kupon. Manden forlod derefter butikken og kørte af sted i en Nissan Qashqai.

Han beskrives som: mand, dansk af udseende, 30-39 år, 170-180 cm, almindelig af bygning, hvid i huden. Iført går bøllehat, blå jakke med hvidt for, lys trøje og grå/grønne bukser.

 

Uro og uorden, Farum

Klokken 20.06 indløb der anmeldelse om, at en gruppe unge mennesker skabte uro ved Farum Bytorv. En patrulje kørte til stedet, hvor de unge i mellemtiden var forsvundet. En enkelt mindreårig blev tilbageholdt på stedet og blev efterfølgende kørt hjem til sine forældre, som patruljen fik en snak med.

 

Butikstyveri, Stenløse

En medarbejder i Kvickly på Centertorvet anmeldte klokken 20.21, at en butikstyv blev tilbageholdt og ikke ville samarbejde. En patrulje kørte derfor til stedet, hvor de traf en 41-årig mand fra Stenløse, som de anholdt og sigtede for forholdet.

 

Spiritus- og narkokørsel, Charlottenlund

På Kystvejen blev en 25-årig kvindelig bilist fra Stenløse standset af en patrulje klokken 01.00. Her blev hun sigtet for spirituskørsel, idet hun formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte samt under påvirkning af euforiserende stoffer. Hun blev derefter kørt til hospitalet, hvor en blodprøve blev udtaget med henblik på at fastslå kvindens eventuelle præcise promille og eventuelle narkopåvirkning.

 

Fire mænd sigtet for at stjæle gasflasker, Holte

Klokken 03.13 blev det anmeldt, at ruden på en varebil, som holdt parkeret på Dronninggårds Alle havde fået slået ruden ind. Gerningspersonerne var blevet set tage nummerpladerne fra bilen, inden de kørte fra stedet i en varebil.

Patruljer blev sendt til området, hvor de på Kongevejen i sydlig retning standsede en varebil svarende til beskrivelsen fra anmeldelsen, og det kunne konstateres, at den havde påmonteret de stjålne nummerplader. Ved nærmere undersøgelse sås bilen af være læsset med et større antal gasflasker samt en del værktøj. Idet der den seneste tid har været flere anmeldelser om tyveri af gasflasker, hvor en varebil med samme beskrivelse som det omhandlende køretøj, var set, blev de fire personer truffet i køretøjet, en 31-årig mand fra Kirke-Hyllinge, en 34-årig mand fra Ballerup, en 31-årig mand fra Smørum og en 35-årig mand fra Gilleleje, anholdt og sigtet for forholdene. 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Flere artikler