Nyt fra Gilleleje i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Gilleleje er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Tyverier fra personbiler, Charlottenlund

Klokken 07.10 blev det anmeldt, at der imellem tirsdag klokken 12.00 og onsdag klokken 07.00 var blevet stjålet et indbygget gps-system fra en BMW personbil, der havde holdt parkeret på en vej imellem Ingeborgvej og Bernstorffsvej. Tyvene var kommet ind i bilen ved at knuse en siderude.

Klokken 07.25 indløb der en lignende anmeldelse fra Charlottenlund, idet der imellem tirsdag klokken 17.00 og onsdag klokken 07.00 var blevet stjålet rat, display, radio og airconditionpaneler fra en BMW personbil, der havde holdt parkeret på en sidevej til Skovshovedvej. Tyvene var kommet ind ved at knuse ruden i førersiden.

Igen klokken 07.34 indløb der anmeldelse fra en sidevej til Skovshovedvej om tyveri fra en personbil. Her var der fra en Mercedes blevet stjålet et rat. Tyvene var kommet ind ved at knuse den bagerste lille siderude. 

Også klokken 08.02 blev det anmeldt fra Charlottenlund, at der var blevet stjålet udstyr fra en personbil. Denne gang var der blevet stjålet rat og instrumentpanel fra en BMW, der havde holdt parkeret på Fortunvej.

Og klokken 08.45 blev det anmeldt fra en sidevej til Skovshovedvej, at der fra en BMW personbil var blevet stjålet rat, midterkonsol og navigations- og radiosystem. Tyvene var kommet ind i bilen ved at knuse en rude i førersiden. Anmelderen kunne ligeledes fortælle, at en lyssensor på boligens rækværk var blevet pillet ned.

Færdselsuheld, Gentofte

Klokken 07.56 blev det anmeldt, at der var sket et færdselsuheld på Helsingørmotorvejen. En mand kørte i bil nordgående retning i 2. vognbane, da en anden bil forsøgte at flette ind fra 3. til 2. vognbane, hvorved de to bilers sider stødte sammen. Dette medførte, at den første bil påkørte en forankørende bil, således der i alt var tre biler involveret i færdselsuheldet. Der skete umiddelbart ingen personskade og kun mindre materielskade i forbindelse med færdselsuheldet. Bilisten og bilen, der forsøgte at flette ind, kørte efterfølgende fra stedet uden at give sig til kende.

Kørsel uden førerret, Hillerød og Farum

Klokken 09.00 blev det anmeldt, at en 32-årig mand fra Kastrup netop var kørt fra Hillerød i bil, trods han ikke havde den fornødne førerret. Manden havde netop dumpet sin teoriprøve, som han var til grundet en betinget frakendelse af kørekortet, og som følge deraf fik han inddraget sin førerret. Efter den dumpede teoriprøve satte han sig alligevel ind i en bil og kørte fra stedet, og en patrulje blev derfor orienteret om dette, og ikke kort tid efter blev bilen bragt til standsning på Hillerødmotorvejen i Farum, og manden blev sigtet for at sidde bag rattet, trods han ikke havde den fornødne førerret.

Tyveri fra varebil, Espergærde

Klokken 10.11 blev det anmeldt, at der imellem fredag eftermiddag og onsdag morgen var blevet stjålet værktøj til en værdi af adskillige tusinde kroner fra en håndværker-bil, der havde holdt parkeret på Nørre Torv.

Kørsel uden førerret, Helsingør

Klokken 11.00 blev en 53-årig mandlig bilist fra Helsingør standset og kontrolleret på Esrumvej ved Skovbrynet. Her viste det sig, at han ikke besad den fornødne førerret, og han blev derfor sigtet for at sidde bag rattet alligevel.

Tyveri fra varebil, Gentofte

Klokken 11.26 blev det anmeldt, at der imellem tirsdag klokken 21.00 og onsdag klokken 07.00 var blevet stjålet værktøj til en værdi af adskillige tusinde kroner fra en håndværker-bil, der havde holdt parkeret på Prins Valdemars Vej.

Kørsel i påvirket tilstand, Helsingør

Klokken 12.50 blev en 21-årig mandlig bilist fra Gilleleje standset og kontrolleret på Rønnebær Allé. Her fik han narkometeret til at slå ud for cannabis, hvorfor han blev sigtet for dette og taget med til udtagning af en blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

Tyveri fra personbil, Hellerup

Klokken 13.14 blev det anmeldt, at der imellem tirsdag klokken 22.00 og onsdag klokken 09.00 var blevet stjålet et kørekort og et par solbriller fra en personbil, der havde holdt parkeret på Hagens Allé.

Tyveri fra varebil, Græsted

Klokken 14.02 blev det anmeldt, at der imellem fredag klokken 13.00 og tirsdag klokken 10.00 var blevet stjålet værktøj fra en varevogn, der havde holdt parkeret på Dalager.

Færdselsuheld, Helsingør

Klokken 15.18 blev det anmeldt, at der netop var sket et færdselsuheld på Gurrevej/Rønnebær Allé. En personbil ført af en 21-årig mand fra Gilleleje drejede til højre i lyskrydset, og i den forbindelse overså føreren en 88-årig kvindelig fodgænger i fodgængerfeltet, som derved blev påkørt. En patrulje blev sendt til stedet, hvor det kunne konstateres, at der ikke umiddelbart var sket alvorlig personskade. Føreren blev sigtet efter færdselslovens bestemmelser.

Færdselsuheld, Kvistgård

Klokken 15.46 blev det anmeldt, at der netop var sket et færdselsuheld i T-krydset Kongevejen/Helsingørsvej.

En bil ført af en 80-årig kvinde fra Kvistgård kørte ad Kongevejen i nordøstlig retning, og i T-krydset foretog hun et venstresving ud i det sydvestlige spor uden at overholde sin vigepligt, hvorved der skete sammenstød med en personbil ført af en 58-årig kvinde fra Hillerød.

En patrulje blev send til stedet, hvor det kunne konstateres, at der umiddelbart ikke var sket nogen personskade, og at den materielle skade også var af mindre karakter. Den 80-årige blev sigtet efter færdselslovens bestemmelser.

Bedrageri, Frederikssund

En ældre kvinde fra Frederikssund anmeldte klokken 16.01, at en mand tidligere på dagen havde ringet til hende og udgivet sig for at være ansat i hendes bank. Manden havde oplyst, at der uretmæssigt var hævet penge fra kvindens konto, og at hun derfor skulle udlevere sit hævekort til en anden bankansat, som ville komme forbi hendes bopæl, som lå i et område nær lystbådehavnen. Efterfølgende var en mand dukket op på adressen og havde afhentet kvindens hævekort. Inden kortet nåede at blive spærret, nåede gerningspersonerne at hæve et kontantbeløb fra kvindens konto.
Manden, der dukkede op på kvindens bopæl, beskrives som: mand, sydeuropæisk af udseende, 25-30 år, ca. 180 cm, kraftig af bygning, lys i huden og med kort sort hår og mørke øjne. Iført hvid langærmet trøje og sorte bukser. Talte dansk med accent.Nordsjællands Politi gør opmærksom på, at banker ikke benytter sig af sådanne fremgangsmåder. Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste virksomhed, kan man bede om personens navn og derefter ringe til det specifikke ansættelsessted for at få dette be- eller afkræftet. Her er det vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til den pågældende virksomhed og ikke ringer tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser.

 

Uro og uorden, Gilleleje

Klokken 20.02 indløb der anmeldelse om at der lød flere høje brag nær Gilleleje Stationsvej, formentlig grundet affyring af fyrværkeri. En patrulje kørte til området for at undersøge forholdet nærmere, men det var ikke muligt at udfinde nogen eller noget, der kunne sættes i forbindelse med hændelsen.

 

Narkokørsel, Hillerød

En patrulje standsede klokken 20.11 en 19-årig mandlig bilist fra Hillerød på Roskildevej nær Smørkildevej, idet de bemærkede, at han benyttede håndholdt mobiltelefon under kørslen. Da patruljen havde standset den 19-årige og sigtet ham for overtrædelse af færdselsloven, blev han testet med et narkometer. Det viste, at han formentlig også havde ført bilen under påvirkning af euforiserende stoffer, hvorfor han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Ved visitation blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, og han blev derfor også sigtet for dette, ligesom han blev sigtet for at køre bil, selv om han havde fået frakendt førerretten.

Den 19-årige blev efterfølgende kørt til hospitalet, hvor en blodprøve blev udtaget med henblik på at fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle narkopåvirkning.

 

Besiddelse af euforiserende stoffer, Klampenborg

En patrulje traf klokken 21.06 tre unge mænd på en parkeringsplads på Strandvejen. Her blev den ene, en 28-årig fra Kastrup, fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer. En anden af mændene, en 29-årig fra Taastrup, blev fundet i besiddelse af en større mængde hash, og han blev sigtet for være i besiddelse af de euforiserende stoffer med henblik på videresalg.

Forsætlig brandstiftelse, Helsingør

Der indløb klokken 21.36 anmeldelse om, at to unge mænd tidligere på aftenen havde startet en mindre brand i en kabine i et solcenter på Stengade ved at sætte ild til nogle servietter, som derefter brændte sig fast i gulvtæppet. Ilden blev slukket, inden den nåede at sprede sig yderligere.

De to mænd beskrives som:
A: mand, ca. 15-20 år, mørk i huden, og med sort hår. Iført sorte træningsbukser med hvid skrift. 
B: mand, 15-20 år, mørk i huden. 

Tyveri af pantflasker, Helsingør

Klokken 22.02 blev det anmeldt, at to personer var blevet standset af en vagt, efter de havde stjålet tomme pantflasker fra Aldi på Egevænget. En patrulje kørte til stedet, hvor de to personer, en 34-årig kvinde fra Helsingør og en 40-årig mand fra Helsingør, blev sigtet for tyveriet.

Tog standset, Gentofte og Lyngby

Flere borgere anmeldte kort før klokken 22.30, at de var bekymrede for, om en ung kvinde, som befandt sig i et tog mellem Gentofte til Lyngby kunne finde på at gøre skade på sig selv. Patruljer kørte derfor til Lyngby Station for at lede efter hende og gennemgik i den forbindelse toget. Det var dog ikke muligt at finde kvinden i toget, men der blev efterfølgende skabt kontakt til hende, og det blev sikret, at hun fik den fornødne hjælp. 

Uro og uorden, Helsingør

Klokken 22.47 indløb der anmeldelse om, at der var opstået tumult blandt en større gruppe personer i krydset ved Sct. Anna Gade og Sct. Olai Gade, og patruljer kørte derfor til stedet for at undersøge forholdet nærmere. Ved patruljernes ankomst blev en gruppe unge mænd truffet. En af dem, en 23-årig fra Herning-området, blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, men det var ikke umiddelbart muligt i øvrigt at fastslå, om der var hændt noget kriminelt, hvorfor der ikke blev foretaget yderligere sigtelser på stedet.

Besiddelse af stoffer, Helsingør

På Færgevej bemærkede en patrulje klokken 22.55 to unge mænd på Færgevej, hvoraf den ene, en 21-årig fra Helsingør, var i gang med at ryge en joint. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

Husfredskrænkelse, Helsingør

Klokken 23.43 blev det anmeldt, at to personer havde taget ophold på et værelse på Helsingør Vandrehjem uden at have fået tilladelse til det. Patruljer kørte til stedet for at undersøge forholdet nærmere, og her blev de to personer, en 16-årig ung mand og en 25-årig mand, anholdt og sigtet for husfredskrænkelse.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi