Oplev videnskaben bag ølbrygning i Gilleleje Bio

dato

Kom med til en spændende aften i Gilleleje Bio den 19. november 2024, hvor Carlsberg Laboratoriums forskere dykker ned i den fascinerende verden af ølbrygning og videnskabelige opdagelser. Foredraget byder på smagsprøver og indblik i banebrydende forskning.

Carlsberg er ikke kun kendt for deres øl, men også for deres banebrydende forskning. Denne aften vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, sammen med laboratoriets brygmester, Erik Lund, tage publikum med på en rejse gennem laboratoriets forskningshistorie og dets indflydelse på ølproduktion og videnskab.

Fra gærforskning til klimatolerante planter

Foredraget vil fokusere på Carlsberg Laboratoriums bidrag til naturvidenskaben, herunder rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen. Deltagerne vil også få indsigt i laboratoriets arbejde med klimatolerante planter, som kan tilpasse sig forskellige klimatiske forhold.

Maltning og alkoholfrit øl

Under foredraget vil der være fokus på maltningens rolle i ølproduktion, og hvordan forskellige malttyper kan påvirke smagen. Der vil også blive præsenteret nye typer af gær, der muliggør produktionen af alkoholfrit øl uden smagsforringelse.

Smagsprøver og streaming fra Aarhus Universitet

Deltagerne vil få serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som vil blive gennemgået under foredraget. Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Gilleleje Bio, Peter Fjelstrups Vej 12, 3250 Gilleleje
Entré: 30 kr
Arrangør: Kulturhavn Gilleleje
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut