To spændende foredrag i Gilleleje: Fra teleskoper til fødselsberetninger

dato

Gilleleje byder på to fascinerende foredrag i oktober, der spænder fra astronomiens videnskabelige opdagelser til en personlig beretning fra en fødselslæge i Syrien. Oplev videnskabens og menneskelighetens mange facetter i Kulturhavn Gilleleje.

Teleskopernes betydning for vores forståelse af universet

Den 22. oktober 2024 kl. 19:00 inviterer Kulturhavn Gilleleje til et spændende foredrag på Gilleleje Bio. Videnskabshistoriker Hans Buhl og astrofysiker Hans Kjeldsen vil dykke ned i teleskopets historie og dets betydning for vores forståelse af universet. Foredraget, som streames live fra Aarhus Universitet, vil give et indblik i, hvordan teleskoper har ændret vores syn på universet siden Galileo Galileis tid. Der vil også blive talt om de avancerede teleskoper, som vi bruger i dag til at udforske universets mange mysterier. Læs mere om foredraget her.

Fødselslæge Maria Millands beretning fra Syrien

Dagen efter, den 23. oktober 2024 kl. 19:30, vil Kulturhavn Gilleleje være vært for et andet tankevækkende foredrag. Læge og forfatter Maria Milland vil dele sine oplevelser fra sin ni måneder lange udstationering i al-Hol-lejren i Syrien. Milland vil fortælle om de barske forhold i lejren, og hvordan hun som fødselslæge har oplevet at bringe liv til verden i en ekstremt udfordrende kontekst. Hendes beretning giver et indblik i de menneskelige vilkår og udfordringer, der præger lejren, og hun vil også diskutere den politiske debat omkring hjemtagelsen af danske syrienskrigere. Køb billetter her.

Praktisk Information
Teleskopernes betydning:
Dato: Tirsdag 22. oktober 2024
Tid: 19:00
Sted: Gilleleje Bio, Peter Fjelstrups Vej 12, 3250 Gilleleje
Entré: Fri entré
Arrangør: Kulturhavn Gilleleje

Fødselslæge Maria Millands beretning:
Dato: Onsdag 23. oktober 2024
Tid: 19:30
Sted: Kulturhavn Gilleleje, Peter Fjelstrups Vej 12, 3250 Gilleleje
Entré: 145 kr
Arrangør: Kulturhavn Gilleleje



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut